Teksten en ideeën. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Achtergrondartikelen voor makelaarsorganisatie VBO

Met sommige opdrachtgevers werk ik al jaren samen. Zoals bijvoorbeeld VBO, de tegenhanger van branchevereniging NVM. Al vele jaren verzorg ik elke twee maanden een interview met een makelaar en ik schrijf een achtergrondartikel over een actueel onderwerp. 

Ik begon met schrijven voor VBO voordat de crisis indaalde. Ik heb het dus allemaal van nabij gevolgd. De makelaars die in de problemen kwamen. Makelaars die juist door die crisis anders zijn gaan werken. En ik schreef talloze achtergrondartikelen. Zoals over de (on)zin van het verwijderen van asbestdaken. Of over de do’s en don’ts van hoogbouw in binnensteden. Het aardige is: deze artikelen verschijnen in een offline magazine. Juist daardoor wordt het goed gelezen. Want digitaal is echt niet zaligmakend.

VBO Vastgoed tekstschrijver Den Haag

Nieuwe website SchuldenlabNL

Op 6 november 2019 bestond SchuldenlabNL één jaar. Een mooi moment om de oude website te vervangen door een geheel nieuwe. Ik verdiepte me in de materie, verzamelde uit verschillende bronnen de (grote hoeveelheid!) input en kwam tot een samenhangend geheel. Dat betekende: waar nodig formele taal ‘vertalen’ naar makkelijk leesbaar en begrijpelijk Nederlands, structureren, de informatie in ‘hapklare brokken’ opdienen. Een mooi project, met als kroon op het werk het evenement waarbij ook Koningin Máxima het woord nam. Kijk voor het eindresultaat op www.schuldenlab.nl .

Concept van Nix: anti-alcoholcampagne

Voor Bite Actiemarketing mocht ik een campagne bedenken, gericht op jongeren in sportkantines. Nog altijd lukt het hen om, ook al zijn ze jonger dan 18, alcohol te krijgen. Dan moet je doorkomen met teksten die ook een beetje binnenkomen, toch? Het barpersoneel T-shirts met de tekst ‘Mij fles je niet’ en verder nog wat, ehm, lullige kopregels. Ze moeten snappen dat je het hier aan de bar niet meer hoeft te proberen.