Teksten en ideeën. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Actie: grootste bijbelpagina ter wereld

We gaan terug naar 2014. Het Nederlands Bijbelgenootschap bestond 200 jaar. Wij dachten: ‘Dat moet je groots vieren.’ De Kleine Lettertjes bedacht voor het speciale verjaardagsevent een impactvolle actie: doe mee aan de grootste bijbelpagina ooit. Uiteindelijk droeg zelfs Prinses Beatrix haar steentje bij. In 2014 werkte ik nog veel voor Bite Actiemarketing, een actiemarketingbureau in Haarlem. Het Nederlands Bijbelgenootschap legde daar begin 2014 een dubbele vraag neer.

Vraag 1: ontwikkel een impactvolle uitnodiging voor het event 200 jaar NBG, dat plaatsvindt op 28 juni 2014.

Vraag 2: in oktober 2014 komt de Bijbel Gewone Taal uit. Probeer dat nu ook alvast te communiceren. Kijk of er een combinatie van die twee boodschappen mogelijk is. En eigenlijk zou het ook wel fijn zijn als we iets bedenken waar vooral ook jongeren vrolijk van worden. We willen laten zien dat we met onze tijd meegaan.

Voor Bite Actiemarkting bedacht ik dat het wel leuk zou zijn als de bezoekers van het event zouden meewerken aan ‘de grootste bijbelpagina ter wereld’. In het verlengde daarvan ontstond ook het thema voor het event: Deel Het Verhaal. Dat is immers precies wat het NBG nastreeft: samen de Bijbel uitdragen. Wat is er dan leuker dan dat bezoekers aan het event ook echt actief mee kunnen doen? In het voorjaar van 2014 gingen de uitnodigingen de deur uit.

We realiseerden een blow up van de eerste twee pagina’s van Genesis, opgeblazen naar 3 bij 8 meter. Dat zijn zo’n 2.000 A4-tjes bij elkaar. Precies genoeg om elk van de 2.000 bezoekers één A4 te geven, om die naar eigen smaak in te kleuren. Bij binnenkomst kreeg iedere bezoeker een A4, met een stuk van die bijbelpagina. Gaandeweg de dag groeide de bijbelpagina, tot er een indrukwekkend eindresultaat ontstond: een bijbelpagina van record-proporties. En goed voor veel landelijke exposure. Zo laat een ‘oude’ organisatie zien dat ze met haar tijd meegaat.

Nederlands Bijbelgenootschap

Na uren werken: officieel wereldrecord!

Grootste Bijbelpagina

 

Terug naar HOME

Ook weer gedaan:
magazine voor
Van Omme en De Groot

Al sinds 2011 ben ik elk jaar de preferred copywriter voor het magazine DOEN van Van Omme en De Groot. Interviews afnemen op de gekste locaties. Op daken van hoogbouw. Boven op een bouwkraan. Op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. De voorbeelden staan elders op deze site. Deze zomer maakten we nummer 16, waarvoor ik mezelf terugvond in o.a. een door Corona verlaten Diergaarde Blijdorp. Het thema van het magazine was deze keer ‘Doendenken’. Want je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar je komt verder met de schouders eronder. Daar gaan de inspirerende verhalen over. Zie hier het volledige magazine.

Naam en website voor vastgoedproject
Het Boegbeeld Op Scheveningen

‘Het Boegbeeld is het jongste voorbeeld van de nieuwe koers die Scheveningen vaart. Rond de haven wordt geleefd als nooit tevoren. Steeds meer toonaangevende restaurants openen hier hun deuren. Dit is ook de thuishaven van zeilers, surfers en de Volvo Ocean Race. En zie de revival van de boulevard. Het havengebied is ontdekt door mensen die alles uit het leven willen halen. Het krijgt meer en meer de grandeur van het naastgelegen Statenkwartier. In die golfbeweging past Het Boegbeeld. Dit veelzijdige appartementencomplex wordt gebouwd naast en boven het legendarische visrestaurant Weduwe van der Toorn. Dit wordt hét symbool van het nieuwste Scheveningen.’ Aldus de tekst die ik schreef voor dit project aan de Eerste Haven in Scheveningen.