Duidelijke taal nodig? Bel De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Actie: grootste bijbelpagina ter wereld

We gaan terug naar 2014. Het Nederlands Bijbelgenootschap bestond 200 jaar. Wij dachten: ‘Dat moet je groots vieren.’ De Kleine Lettertjes bedacht voor het speciale verjaardagsevent een impactvolle actie: doe mee aan de grootste bijbelpagina ooit. Uiteindelijk droeg zelfs Prinses Beatrix haar steentje bij. In 2014 werkte ik nog veel voor Bite Actiemarketing, een actiemarketingbureau in Haarlem. Het Nederlands Bijbelgenootschap legde daar begin 2014 een dubbele vraag neer.

Vraag 1: ontwikkel een impactvolle uitnodiging voor het event 200 jaar NBG, dat plaatsvindt op 28 juni 2014.

Vraag 2: in oktober 2014 komt de Bijbel Gewone Taal uit. Probeer dat nu ook alvast te communiceren. Kijk of er een combinatie van die twee boodschappen mogelijk is. En eigenlijk zou het ook wel fijn zijn als we iets bedenken waar vooral ook jongeren vrolijk van worden. We willen laten zien dat we met onze tijd meegaan.

Voor Bite Actiemarkting bedacht ik dat het wel leuk zou zijn als de bezoekers van het event zouden meewerken aan ‘de grootste bijbelpagina ter wereld’. In het verlengde daarvan ontstond ook het thema voor het event: Deel Het Verhaal. Dat is immers precies wat het NBG nastreeft: samen de Bijbel uitdragen. Wat is er dan leuker dan dat bezoekers aan het event ook echt actief mee kunnen doen? In het voorjaar van 2014 gingen de uitnodigingen de deur uit.

We realiseerden een blow up van de eerste twee pagina’s van Genesis, opgeblazen naar 3 bij 8 meter. Dat zijn zo’n 2.000 A4-tjes bij elkaar. Precies genoeg om elk van de 2.000 bezoekers één A4 te geven, om die naar eigen smaak in te kleuren. Bij binnenkomst kreeg iedere bezoeker een A4, met een stuk van die bijbelpagina. Gaandeweg de dag groeide de bijbelpagina, tot er een indrukwekkend eindresultaat ontstond: een bijbelpagina van record-proporties. En goed voor veel landelijke exposure. Zo laat een ‘oude’ organisatie zien dat ze met haar tijd meegaat.

Nederlands Bijbelgenootschap

Na uren werken: officieel wereldrecord!

Grootste Bijbelpagina

 

Terug naar HOME

Tekstschrijver op geheime missie voor IT Defensie

De IT van de Nederlandse Defensie is ernstig aan vernieuwing toe. Om die reden werken twee grote marktpartijen aan een ‘bid’ om die enorme klus te mogen klaren. De Kleine Lettertjes werkt voor één van de twee biedende consortia.