Teksten en ideeën. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Jaarverslag
done differently
voor Conclusion

‘IT-grootmacht Conclusion wenst een jaarverslag over 2016.’ Met die mededeling belde designer Marc van Bokhoven me op. Of ik een concept kon verzinnen, op basis van de pay off van Conclusion: Business Done Differently. Het werd méér dan leuk.

Conclusion is een verzameling van feitelijk los van elkaar opererende werkmaatschappijen. Het jaarverslag over 2016 concentreerde zich op de holding. Maar…elk van de achttien werkmaatschappijen moest er op de één of andere manier wel een plekje in krijgen. Er lag een basistekst, maar die was – zoals dat gaat bij jaarverslagen – nogal droog en zakelijk. Dat moest aardiger, aantrekkelijker. Want een jaarverslag is toch ook een podium om je bedrijf imagowise een beetje leuk neer te zetten.

Het kwartje viel toen ik thuis de iPad opende en daar nog een social media-scherm van één van mijn dochters geopend zag. Eureka. Dat was een soepel en voor een jaarverslag een anders-dan-anders format. We werkten het concept verder uit, waarbij designers Jesse Skolnik en Derk Dumbar zichzelf hebben overtroffen. Het jaarverslag oogt alsof je meekijkt in een soort app-groep van Conclusion. Alle informatie en media die we moesten communiceren, paste makkelijk in het raamwerk: tekst, video, grafieken, de hele rambam. Grappig detail: bij openen van het beginscherm zie je de actuele tijd en zie je hoe een appbericht zich regel voor regel ontvouwt. Was weer leuk om te doen!

Den Haag tekstschrijver

 

Den Haag tekstschrijver

 

Den Haag tekstschrijver

 

Den Haag tekstschrijver

Naam en website voor vastgoedproject
Het Boegbeeld Op Scheveningen

‘Het Boegbeeld is het jongste voorbeeld van de nieuwe koers die Scheveningen vaart. Rond de haven wordt geleefd als nooit tevoren. Steeds meer toonaangevende restaurants openen hier hun deuren. Dit is ook de thuishaven van zeilers, surfers en de Volvo Ocean Race. En zie de revival van de boulevard. Het havengebied is ontdekt door mensen die alles uit het leven willen halen. Het krijgt meer en meer de grandeur van het naastgelegen Statenkwartier. In die golfbeweging past Het Boegbeeld. Dit veelzijdige appartementencomplex wordt gebouwd naast en boven het legendarische visrestaurant Weduwe van der Toorn. Dit wordt hét symbool van het nieuwste Scheveningen.’ Aldus de tekst die ik schreef voor dit project aan de Eerste Haven in Scheveningen.