Duidelijke taal nodig? Bel De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

De Kleine Lettertjes:
wat en waarom?

Den Haag is: een koning die dankzij Lucky TV klinkt als een gozer uit de Moerwijk. Willy is een jongen van het volk geworden.

Den Haag is: een premier die met een plastic bekertje koffie bij een stoplicht staat te wachten om over te steken. Een minister die met z’n vriendin in een kroeg zit.

Den Haag is: een burgemeester die de hele stad doorkruist in de tram. Een kroonprinses die naar school fietst en naar je hond lacht als ze langsrijdt.

Dat is Den Haag ten voeten uit. In deze stad zijn we niet zo onder de indruk van glitter en glamour, pracht en praal. Hagenaars prikken zo door het vernis van moeilijke woorden en duur jargon. Hagenaars houden van zeggen-wat-je-bedoelt.

Precies dàt hebben we nodig, in deze complexe wereld. Duidelijke taal. Voor gewone mensen. De Kleine Lettertjes. Want echt: we maken communicatie vaak veel te moeilijk.

Deze website staat vol met De Kleine Lettertjes. Complexe materie vertaald in begrijpelijke zinnen. Voor de meest uiteenlopende opdrachtgevers en onderwerpen: de Vereniging Nederlandse Gemeenten, vastgoed, IT, de tuinbouwsector, technologische innovatie, verzekeringen.

Het beeld boven deze tekst is een still uit de video waarin de nieuwe Omgevingswet wordt uitgelegd. In het script heb ik dat ingewikkelde onderwerp teruggebracht tot een paar minuten beeld.

Op deze site vind je ook werk voor – geloof het of niet – voor het Nederlands Bijbelgenootschap. Voor hen mocht ik de campagne ter promotie van de Bijbel in Gewone Taal doen.

Verder vind je hier interviews, blogs, websites, nog meer video-scripts, direct mailings, flyers, brochures en magazines.

Soms gaat het nog verder dan louter teksten schrijven. Zo beheerde ik voor o.a. de VNG de afgelopen jaren een WordPress-site, met alles erop en eraan. Bovendien vind je op deze site een aantal verhalen die in deze mooie stad aan de zee spelen.

Het lijkt me duidelijk. Heb je goede ideeën, videoscripts, concepten en duidelijke taal nodig, bel dan Henk de Kleine van De Kleine Lettertjes:

06 – 28063863.

 

 

 

Tekstschrijver op geheime missie voor IT Defensie

De IT van de Nederlandse Defensie is ernstig aan vernieuwing toe. Om die reden werken twee grote marktpartijen aan een ‘bid’ om die enorme klus te mogen klaren. De Kleine Lettertjes werkt voor één van de twee biedende consortia.

1,2,3
en klaar is het concept voor VNG Innovatie

De VNG is volop bezig met innovatie bij gemeenten. In de afgelopen twee jaar werkten Marc van Bokhoven en moi, tekstschrijver uit Den Haag, voor Initiate. Dat was een programma van de VNG, gericht op innovatie bij gemeenten. De werkzaamheden waren allesomvattend: interviews, blogs, websitebeheer (in WordPress), verslagen maken (Instant Magazine). En ook: deelnemers aan Hackathons werven.