Journalistieke en commerciële teksten. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

10 jaar innovatie,
10 jaar Hillenraad 100

Wat hebben een voormalig Commandant der Strijdkrachten en tuinbouw met elkaar te maken? Nou, heel veel.

Als je bij het woord tuinbouw nog vooral denkt aan komkommers, tomaten en paprika’s, dan zou ik zeggen: ‘Think again’. De tuinbouwsector van vandaag de dag is in hoge mate innovatief en steeds sterker technologisch gedreven. Hoe ik dat weet? Omdat ik sinds tien jaar de Hillenraad 100 volschrijf. Je kunt dit jaarlijkse fenomeen nog het beste zien als een mix van de Quote 500 en de Oscars.

In die Hillenraad 100 worden elk jaar de honderd meest toonaangevende tuinbouwondernemingen ‘gerankt’. Ze worden beoordeeld op strategie, innovatie, internationalisering en zo nog een aantal meetpunten. Deze bedrijven vormen de fine fleur van de tuinbouwsector. Ze spelen in de Eredivisie en vormen tezamen één van de belangrijkste pijlers onder de Nederlandse economie. Hier worden oplossingen gezocht voor het mondiale voedselprobleem, om maar iets te noemen. De afgelopen tien jaar heb ik dat van dichtbij mogen volgen en beschrijven. Ik kwam bij baanbrekende ondernemers over de vloer, om ze te vragen naar hun visie op innovatie, strategie, internationaal ondernemen en de zoektocht naar marktverbinding. Michiel Muller vertelde over Picnic. Peter van Uhm, voormalig Commandant der Strijdkrachten, vertelde over het belang van flexibiliteit en anders organiseren. Hun visie op ondernemen en de discussies over strategie aan tafel bij Hillenraad neem ik mee in mijn andere werk. Dat leidt tot mooie kruisbestuiving. Want uiteindelijk zijn we allemaal op onze eigen manier met hetzelfde bezig: hoe voldoe ik aan de behoefte van mijn klant.

Kijk ook op www.hillenraad.nl

Peter van Uhm, Hillenraad100

 

Den Haag Tekstschrijver

 

Den Haag Tekstschrijver Hillenraad100

 

Den Haag Tekstschrijver

 

Den Haag Tekstschrijver

 

Jarenlange ervaring
als interviewer. Daarom word je blij van mij.

‘Mooi artikel, dynamisch en mooi geordend in de chaos van het gesprek…’ Die reactie kreeg ik op een dubbelinterview dat ik voor het magazine DOEN van bouwer/ontwikkelaar Van Omme & De Groot mocht afnemen en uitschrijven. In die omschrijving “chaos van het gesprek” lees ik als interviewer een groot compliment. Here’s why.