Teksten en ideeën. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Webcontent
en websitebeheer
voor
innovatieprogramma VNG

Initiate, zo heet het  innovatieprogramma voor de Vereniging Nederlandse Gemeente. Deze tekstschrijver uit Den Haag werkte er zo’n 2 1/2 jaar aan mee. Een intensief project met alles erop en eraan. Van concept en copy tot en met websitebeheer en videoscripts.

Sinds 2015 staan de gemeenten in Nederland voor een flinke uitdaging. Ze hebben er drie taken bijgekregen die eerder door het Rijk werden verzorgd: ouderenzorg, de Jeugdwet en de participatiewet. De gedachte achter die 3D-decentralisatie was: de gemeente is de overheid die het dichtst bij de burger staat. De gemeente zit dus het dichtst bij degene die de steun of zorg nodig heeft.

In feite was het vooral ook een bezuinigingsmaatregel. Gemeenten werden geacht die nieuwe taken in te vullen voor veel minder geld dan het Rijk er eerder voor uittrok. Dan moet je iets niets verzinnen. Innoveren dus. Vanuit VNG is daarom het innovatieprogramma Initiate opgezet. Het doel: gemeenten ondersteunen bij hun nieuwe uitdaging.

De bottomline van deze innovatieslag (waar gemeenten en de VNG nog steeds volop in zitten) komt eigenlijk neer op een doorbreken van oude structuren. Wil je innoveren, dan moet je afscheid nemen van het traditionele systeem. Vandaar deze cover van een leaflet die we maakten:

Den Haag tekstschrijver

Die kernboodschap zie je ook terug in de video waarvoor De Kleine Lettertjes het concept ontwikkelde:

Den Haag tekstschrijver

Voor De Kleine Lettertjes betekende het een opdracht waarin alles samenkwam:

  • Conceptontwikkeling
  • Blogs
  • Videoscripts
  • Verslagen van events
  • Uitnodigingen
  • Social media
  • Beheer WordPress-site

De huisstijl is een fraaie creatie van designer Marc van Bokhoven, die je ook elders op deze site vaker tegenkomt. Kijk maar eens naar ons werk voor The Hague Business Agency of het jaarverslag van Conclusion.

 

Naam en website voor vastgoedproject
Het Boegbeeld Op Scheveningen

‘Het Boegbeeld is het jongste voorbeeld van de nieuwe koers die Scheveningen vaart. Rond de haven wordt geleefd als nooit tevoren. Steeds meer toonaangevende restaurants openen hier hun deuren. Dit is ook de thuishaven van zeilers, surfers en de Volvo Ocean Race. En zie de revival van de boulevard. Het havengebied is ontdekt door mensen die alles uit het leven willen halen. Het krijgt meer en meer de grandeur van het naastgelegen Statenkwartier. In die golfbeweging past Het Boegbeeld. Dit veelzijdige appartementencomplex wordt gebouwd naast en boven het legendarische visrestaurant Weduwe van der Toorn. Dit wordt hét symbool van het nieuwste Scheveningen.’ Aldus de tekst die ik schreef voor dit project aan de Eerste Haven in Scheveningen.