Journalistieke en commerciële teksten. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Jarenlange ervaring
als interviewer. Daarom word je blij van mij.

‘Mooi artikel, dynamisch en mooi geordend in de chaos van het gesprek…’ Die reactie kreeg ik op een dubbelinterview dat ik voor het magazine DOEN van bouwer/ontwikkelaar Van Omme & De Groot mocht afnemen en uitschrijven. In die omschrijving “chaos van het gesprek” lees ik als interviewer een groot compliment. Here’s why.

Ik loop inmiddels al heel veel jaren mee als conceptmaker, tekstschrijver, interviewer. Toen ik begon, was de wereld een stuk overzichtelijker dan ze nu is. Gaandeweg merkte ik dat opdrachtgevers het steeds lastiger zijn gaan vinden om een goede briefing te formuleren.

Dat neem ik ze niet kwalijk, ik zie het juist als voordeel. Want soms moet (mag!) ik op pad met niet veel meer een handvat, en kan ik daardoor geheel open het gesprek in. Ik laat me leiden door wat mijn gesprekspartners naar voren willen brengen. Ik kan het door jarenlange ervaring snel in een context plaatsen. Heb vaak aan een half woord genoeg. En vaak gebeurt het dan dat de geïnterviewde aan het eind van het gesprek zegt: ‘Ik hoop dat je er wat mee kunt, met wat er allemaal ter tafel kwam’. Voor de geïnterviewde lijkt het soms alsof het gesprek alle kanten op ging. Maar ik heb dan vaak m’n kopregel al. De rode lijn van het verhaal. Vervolgens ga ik ordenen, schaven, schrijven. En dan komt achteraf altijd de blije reactie: ‘Goed verwoord!’ Zo gaat het al jaren voor bijvoorbeeld makelaarsvereniging VBO. En dan krijg je van die appjes zoals Rachel van Diggele van Conceptenenzo. Dus zoek je een tekstschrijver / interviewer die je met een gerust hart op pad kunt sturen: bel 06 – 28063863.

 

Interviewer Den Haag

 

Welkom op de
Mauritskade 5,
Den Haag

De Kleine Lettertjes zit met een aantal andere communicatiespecialisten op de Mauritskade 5 in Den Haag. Samen huren we een prachtige etage. Hier maken we websites, ontwerpen we mooie dingen voor web of print, schrijven we teksten, maken we lol.