Teksten en ideeën. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Jarenlange ervaring
als interviewer. Daarom word je blij van mij.

‘Mooi artikel, dynamisch en mooi geordend in de chaos van het gesprek…’ Die reactie kreeg ik op een dubbelinterview dat ik voor het magazine DOEN van bouwer/ontwikkelaar Van Omme & De Groot mocht afnemen en uitschrijven. In die omschrijving “chaos van het gesprek” lees ik als interviewer een groot compliment. Here’s why.

Ik loop inmiddels al heel veel jaren mee als conceptmaker, tekstschrijver, interviewer. Toen ik begon, was de wereld een stuk overzichtelijker dan ze nu is. Gaandeweg merkte ik dat opdrachtgevers het steeds lastiger zijn gaan vinden om een goede briefing te formuleren.

Dat neem ik ze niet kwalijk, ik zie het juist als voordeel. Want soms moet (mag!) ik op pad met niet veel meer een handvat, en kan ik daardoor geheel open het gesprek in. Ik laat me leiden door wat mijn gesprekspartners naar voren willen brengen. Ik kan het door jarenlange ervaring snel in een context plaatsen. Heb vaak aan een half woord genoeg. En vaak gebeurt het dan dat de geïnterviewde aan het eind van het gesprek zegt: ‘Ik hoop dat je er wat mee kunt, met wat er allemaal ter tafel kwam’. Voor de geïnterviewde lijkt het soms alsof het gesprek alle kanten op ging. Maar ik heb dan vaak m’n kopregel al. De rode lijn van het verhaal. Vervolgens ga ik ordenen, schaven, schrijven. En dan komt achteraf altijd de blije reactie: ‘Goed verwoord!’ Zo gaat het al jaren voor bijvoorbeeld makelaarsvereniging VBO. En dan krijg je van die appjes zoals Rachel van Diggele van Conceptenenzo. Dus zoek je een tekstschrijver / interviewer die je met een gerust hart op pad kunt sturen: bel 06 – 28063863.

 

Interviewer Den Haag

 

Ook weer gedaan:
magazine voor
Van Omme en De Groot

Al sinds 2011 ben ik elk jaar de preferred copywriter voor het magazine DOEN van Van Omme en De Groot. Interviews afnemen op de gekste locaties. Op daken van hoogbouw. Boven op een bouwkraan. Op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. De voorbeelden staan elders op deze site. Deze zomer maakten we nummer 16, waarvoor ik mezelf terugvond in o.a. een door Corona verlaten Diergaarde Blijdorp. Het thema van het magazine was deze keer ‘Doendenken’. Want je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar je komt verder met de schouders eronder. Daar gaan de inspirerende verhalen over. Zie hier het volledige magazine.

Naam en website voor vastgoedproject
Het Boegbeeld Op Scheveningen

‘Het Boegbeeld is het jongste voorbeeld van de nieuwe koers die Scheveningen vaart. Rond de haven wordt geleefd als nooit tevoren. Steeds meer toonaangevende restaurants openen hier hun deuren. Dit is ook de thuishaven van zeilers, surfers en de Volvo Ocean Race. En zie de revival van de boulevard. Het havengebied is ontdekt door mensen die alles uit het leven willen halen. Het krijgt meer en meer de grandeur van het naastgelegen Statenkwartier. In die golfbeweging past Het Boegbeeld. Dit veelzijdige appartementencomplex wordt gebouwd naast en boven het legendarische visrestaurant Weduwe van der Toorn. Dit wordt hét symbool van het nieuwste Scheveningen.’ Aldus de tekst die ik schreef voor dit project aan de Eerste Haven in Scheveningen.