Duidelijke taal nodig? Bel De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Innovatie en gemeenten:
welkom in 2020

In 2020 moet de nieuwe Omgevingswet van kracht worden. Dat is taaie materie, die vraagt om heldere communicatie. De Kleine Lettertjes maakte met designer Marc van Bokhoven een video die het kort maar krachtig duidelijk maakt. Gedurende 2016 en 2017 werkte deze tekstschrijver uit Den Haag mee aan de communicatie voor een innovatieprogramma van de Vereniging Nederlandse Gemeenten: Initiate. We hanteerden daarbij een onorthodoxe aanpak en communiceerden op een manier die in de wereld van de (lokale) overheid niet gebruikelijk is. Dat bleef niet onopgemerkt. Dus gingen we ook aan de slag gegaan voor andere overheden en Rijkswaterstaat. Bij deze vervolgopdracht ging het om communicatie rond de Omgevingswet die rond 2020 compleet vernieuwd wordt. De Kleine Lettertjes ontwikkelde het concept voor een video waarin we deze complexe materie kort maar krachtig duidelijk maken. De video moest communiceren waarom het nodig in om bij de uitwerking van die nieuwe omgevingswet nieuwe technologie mee te nemen. Marc van Bokhoven van Humming maakte er wederom iets prachtigs van. Kijken!

Nog meer zien? We maakten ook nog een video om uit te leggen waarom het hard nodig is dat gemeenten anders gaan denken en werken.

Den Haag tekstschrijver

 

Tekstschrijver op geheime missie voor IT Defensie

De IT van de Nederlandse Defensie is ernstig aan vernieuwing toe. Om die reden werken twee grote marktpartijen aan een ‘bid’ om die enorme klus te mogen klaren. De Kleine Lettertjes werkt voor één van de twee biedende consortia.