Duidelijke taal nodig? Bel De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Mooi: nieuwe website voor Thomashuis

Dit was één van de mooiste opdrachten die ik mocht doen. Mooi, omdat het zo’n geweldig onderwerp is. We hebben het hier over een website voor de Thomashuizen. Dat is een totaal vernieuwend zorgconcept, voor mensen met een verstandelijke beperking. Het was een feest om een flink aantal dagen met deze mensen te mogen optrekken. Dagenlang mee te mogen lopen, om dan vervolgens het juiste verhaal op te schrijven. Ik heb er goede herinneringen aan. Het fenomeen Thomashuis is een initiatief van Hans van Putten. In 2004 zocht hij naar een passende zorginstelling voor zijn zoon Thomas. Die was toen 16 jaar oud en had een verstandelijke beperking. Hans vond niet wat hij zocht. In veel instellingen namelijk waren (en zijn!) protocollen belangrijker dan mensen. Al te vaak zijn zorgplannen belangrijker dan echte aandacht. Hans zette een nieuw zorgconcept op: Thomashuis. Dat voorzag duidelijk in een behoefte; er zijn er nu al meer dan 100! Er komen nog steeds nieuwe Thomashuizen bij.

Ik mocht een aantal dagen met een aantal bewoners van verschillende Thomashuizen op stap. Op basis daarvan schreef ik zo’n twintig persoonlijke verhalen. Ze zijn te vinden op www.thomashuis.nl. Bovendien redigeerde ik de totale copy voor de site. Blij mee!

Thomashuis 2Thomashuis 3Thomashuis 1

Terug naar HOME

 

Tekstschrijver op geheime missie voor IT Defensie

De IT van de Nederlandse Defensie is ernstig aan vernieuwing toe. Om die reden werken twee grote marktpartijen aan een ‘bid’ om die enorme klus te mogen klaren. De Kleine Lettertjes werkt voor één van de twee biedende consortia.