Teksten en ideeën. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Vastgoedcommunicatie met een vleugje Rembrandt

Voor Leitmotiv verzorg ik al sinds jaar en dag de teksten voor vastgoedprojecten. Het leuke van vastgoedcommunicatie is, dat er altijd een mooi verhaal achter die projecten schuilt. Zo ook bij dat wel zeer bijzondere pand aan de Herengracht in Den Haag.

We kennen natuurlijk allemaal die man in dat gele uniform, pontificaal vooraan op de Nachtwacht van Rembrandt. Die man is Willem van Ruytenburch, luitenant bij een Amsterdamse schutterij. Deze Willem had al Haagse bluf voordat die term goed en wel bestond. Want: hij had van zijn vader de titel Heer van Vlaardingen geërfd. Toch was de familie niet van adel; die titel was gekocht, om meer aanzien te verwerven. Deze Willem verruilde (en geef hem eens ongelijk) op enig moment Amsterdam voor Den Haag. Hier zat het parlement, hier zaten de Oranjes, hier zat de macht. Dus hij kocht in 1647 een pand op wat toen één van de meest chique adressen van Den Haag was: de Herengracht. Later verrees daar het monumentale gebouw dat er nu staat, en waar boeken over vol te schrijven zijn. De KLM is er opgericht, de oude Plesman had er kantoor. Dit pand-vol-verhalen werd onlangs gekocht door een projectontwikkelaar die er appartementen in heeft gerealiseerd. Voor de vastgoedcommunicatie daarvan moesten – met flink veel haast – een brochure en website ontwikkeld worden. Ik heb me uitgeleefd op de research en de copy en Remco Spruijt van Leitmotiv maakte er wederom iets prachtigs van!

Tekstschrijver Den Haag

 

Tekstschrijver Den Haag

 

Naam en website voor vastgoedproject
Het Boegbeeld Op Scheveningen

‘Het Boegbeeld is het jongste voorbeeld van de nieuwe koers die Scheveningen vaart. Rond de haven wordt geleefd als nooit tevoren. Steeds meer toonaangevende restaurants openen hier hun deuren. Dit is ook de thuishaven van zeilers, surfers en de Volvo Ocean Race. En zie de revival van de boulevard. Het havengebied is ontdekt door mensen die alles uit het leven willen halen. Het krijgt meer en meer de grandeur van het naastgelegen Statenkwartier. In die golfbeweging past Het Boegbeeld. Dit veelzijdige appartementencomplex wordt gebouwd naast en boven het legendarische visrestaurant Weduwe van der Toorn. Dit wordt hét symbool van het nieuwste Scheveningen.’ Aldus de tekst die ik schreef voor dit project aan de Eerste Haven in Scheveningen.