Duidelijke taal nodig? Bel De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

1,2,3
en klaar is het concept voor VNG Innovatie

De VNG is volop bezig met innovatie bij gemeenten. In de afgelopen twee jaar werkten Marc van Bokhoven en moi, tekstschrijver uit Den Haag, voor Initiate. Dat was een programma van de VNG, gericht op innovatie bij gemeenten. De werkzaamheden waren allesomvattend: interviews, blogs, websitebeheer (in WordPress), verslagen maken (Instant Magazine). En ook: deelnemers aan Hackathons werven.

Drie van die Hackathons zijn er voor de VNG georganiseerd, gedurende 2016 en 2017. Voor wie niet weet wat een Hackathon is, een kleine uitleg.

Hackathons zijn populaire ‘wedstrijden’ voor meestal jonge IT-fanaten. Denk aan studenten Informatica van universiteiten, HBO en MBO. Om de één of andere reden vinden ze het leuk om een weekend met elkaar opgesloten te zitten in meestal ontbladerde oude fabrieksgebouwen, om daar te werken aan IT-vraagstukken. Het innovatiespoor van de VNG was erop gericht om snel tot totaal nieuwe oplossingen te komen voor aloude problemen van gemeenten. Bijvoorbeeld: hoe zorg je ervoor dat mensen sneller en efficiënter door de gemeente geholpen worden? Wat kun je met IT aan dat proces verbeteren? Hackathons zijn dus de ideale ‘snelkookpan’ om tot nieuwe invalshoeken te komen. Anyways, voor deze Hackathons verzorgden ontwerper Marc van Bokhoven en ik de communicatie. Dus ook de werving van deelnemers. Voor de derde Hackathon moest er weer zo’n (gedrukte en online) poster komen. We hadden al de kreet Redesign The Netherlands, van de 2e Hackathon. Dan moet je bij de 3e wel echt anders doorkomen, maar je wilt ook herkenbaarheid. M’n oplossing was simpel: maak van elke E een 3. De onvolprezen Marc van Bokhoven maakte er opnieuw iets prachtigs van.

Tekstschrijver op geheime missie voor IT Defensie

De IT van de Nederlandse Defensie is ernstig aan vernieuwing toe. Om die reden werken twee grote marktpartijen aan een ‘bid’ om die enorme klus te mogen klaren. De Kleine Lettertjes werkt voor één van de twee biedende consortia.