Teksten en ideeën. De Kleine Lettertjes: 06 - 28063863.

Website voor
basisschool

De website van basisschool De Vliermeent in Den Haag kon wel een opfrisser gebruiken. Als dank dat ze onze dochter Eva een paar geweldige jaren hebben meegegeven, herschreef ik graag alle teksten. Maar eerst selecteerde ik een passend WordPress-thema. Want dat hoort inmiddels ook bij het vak tekstschrijver: dat je een beetje overweg kunt met de interwebs en websitebeheer en zo.

Bij websites gebeurt het steeds vaker dat de opdrachtgever al een tekst heeft liggen. Dat is wel zo prettig. Inhoudelijk klopt het allemaal al, het moet ‘alleen even’ leesbaarder en aardiger gepresenteerd worden. Dat kost dan altijd nog flink wat tijd, maar voor basisschool De Vliermeent had ik het graag over. Sanne Bas maakte de prachtige foto’s, Rudo Slappendel verzorgde de hosting, Jeroen Mulder bouwde vanuit het thema de pagina’s. Het team kan nu – na een paar instructiesessies – zelf de posts verzorgen. Een vrolijke, kleurrijke site volgens mij. Maar oordeel vooral zelf: klik hier voor de website.

Ook weer gedaan:
magazine voor
Van Omme en De Groot

Al sinds 2011 ben ik elk jaar de preferred copywriter voor het magazine DOEN van Van Omme en De Groot. Interviews afnemen op de gekste locaties. Op daken van hoogbouw. Boven op een bouwkraan. Op de start- en landingsbaan van Rotterdam The Hague Airport. De voorbeelden staan elders op deze site. Deze zomer maakten we nummer 16, waarvoor ik mezelf terugvond in o.a. een door Corona verlaten Diergaarde Blijdorp. Het thema van het magazine was deze keer ‘Doendenken’. Want je kunt wel bij de pakken neer gaan zitten, maar je komt verder met de schouders eronder. Daar gaan de inspirerende verhalen over. Zie hier het volledige magazine.

Naam en website voor vastgoedproject
Het Boegbeeld Op Scheveningen

‘Het Boegbeeld is het jongste voorbeeld van de nieuwe koers die Scheveningen vaart. Rond de haven wordt geleefd als nooit tevoren. Steeds meer toonaangevende restaurants openen hier hun deuren. Dit is ook de thuishaven van zeilers, surfers en de Volvo Ocean Race. En zie de revival van de boulevard. Het havengebied is ontdekt door mensen die alles uit het leven willen halen. Het krijgt meer en meer de grandeur van het naastgelegen Statenkwartier. In die golfbeweging past Het Boegbeeld. Dit veelzijdige appartementencomplex wordt gebouwd naast en boven het legendarische visrestaurant Weduwe van der Toorn. Dit wordt hét symbool van het nieuwste Scheveningen.’ Aldus de tekst die ik schreef voor dit project aan de Eerste Haven in Scheveningen.